Doa Memohon Kesembuhan Dzikir Minta Kesembuhan

Doa Memohon Kesembuhan Dzikir Minta Kesembuhan. Doa untuk Kesembuhan: Petunjuk bagi Orang yang Ragu dan Beriman. Sesetengah daripada anda mempunyai keraguan atau soalan yang serius tentang realiti Tuhan, atau Gereja, atau apa yang Tuhan kehendaki. Atau mungkin anda baru-baru ini meninggalkan Gereja di mana anda pernah menjadi orang percaya yang setia. Atau mungkin anda seorang yang tidak beriman, Doa Memohon Kesembuhan Dzikir Minta Kesembuhan. yang berjuang iman anda melalui penyakit kronik orang tersayang atau dalam perjuangan hidup.

Atau mungkin anda hanya meragui diri sendiri, Doa Memohon Kesembuhan Dzikir Minta Kesembuhan, seperti yang pernah saya lakukan, sebelum saya memahami pelbagai strategi untuk mengatasi keraguan. Saya juga tertanya-tanya berapa ramai daripada anda mempunyai soalan atau telah meninggalkan Gereja untuk mewujudkan semula hubungan dengan Yesus.

Yesus dan Alkitab Jika anda berada di sini membaca buku ini kerana anda mengalami beberapa jenis krisis atau perjuangan, maka kami boleh berdoa untuk anda, semasa saya menulis buku ini. Doa Memohon Kesembuhan Dzikir Minta Kesembuhan.

Bagaimanakah kehidupan solat sedar anda? Adakah anda menghabiskan lebih banyak masa untuk tertanya-tanya daripada memberi tumpuan kepada keperluan anda? Apakah teknik yang anda gunakan untuk menyenyapkan fikiran negatif? Dalam panduan doa ini, saya menjemput anda untuk mengambil bahagian dalam pengalaman penyembuhan dalam masa yang singkat yang anda ada. Doa dan penyembuhan boleh menjadi jalan menuju kesempurnaan dan pelepasan.

Semoga panduan doa ini menawarkan anda jalan menuju kasih Yesus.

Segala-galanya berjalan dengan baik sehingga saya ingat apa yang saya fikirkan yang dikatakan oleh pejabat doktor tentang darah saya baru-baru ini, Doa Memohon Kesembuhan Dzikir Minta Kesembuhan, tetapi saya cuba melupakannya. Untuk gembira dan sembuh, saya mesti percaya bahawa saya. Dan saya juga mesti berdoa, rendah hati, dan bergantung kepada Tuhan. Apabila saya sakit, saya berdoa lebih daripada yang lain. Tetapi saya rasa saya tidak dapat mengawal apa itu solat saya atau keperluan saya.

Doa Memohon Kesembuhan Dzikir Minta Kesembuhan. Doa untuk Penyembuhan adalah satu-satunya buku yang pernah saya tulis, yang mengajar anda cara berdoa untuk kesembuhan. Ia merangkumi bukan sahaja penyakit dan penyakit tetapi juga ketagihan, perhubungan yang rosak, kemarahan, kemurungan, dan banyak lagi.

Buku ini mempunyai daya tarikan yang sangat luas – daripada profesional muda dan bujang yang mencari makna dan sokongan, kepada lelaki dan wanita yang lebih tua yang ingin menyambung semula kerohanian mereka, daripada orang yang sibuk yang bekerja berjam-jam, Doa Memohon Kesembuhan Dzikir Minta Kesembuhan, kepada ibu bapa kepada anak yang menghidap penyakit yang mengancam nyawa . Ia adalah panduan praktikal dan meyakinkan untuk sesiapa sahaja yang ingin memberikan sedikit kasih sayang tambahan kepada dunia yang menyakitkan.

Bukti Penyembuhan Lama-kelamaan

Doa untuk Penyembuhan: Panduan untuk Orang yang Ragu dan Beriman ialah ringkasan penyelidikan semasa dengan kajian klinikal berasaskan bukti, Doa Memohon Kesembuhan Dzikir Minta Kesembuhan, pemeriksaan keputusan klinikal yang diterbitkan bagi individu yang mendakwa telah sembuh, dan profil penyelidik yang menggunakan saintifik terkini. alat untuk menentukan kesahihan dakwaan tersebut.

Mengapa Iman Diperlukan untuk Penyembuhan?

• Perlukah penyembuhan dilakukan ke atas seseorang yang tidak percaya kepada kuasa yang lebih tinggi? Ia adalah jawapan yang mudah dan tidak terlalu rumit.

• Sebagai permulaan, seorang pengamal perubatan mempunyai tujuan yang lebih tinggi daripada sekadar menyembuhkan penyakit. Doktor adalah alat Tuhan dan menggunakan profesional perubatan yang tidak sepenuhnya beragama adalah menggunakan seseorang yang hanya boleh melayani satu tujuan, Doa Memohon Kesembuhan Dzikir Minta Kesembuhan, iaitu penyembuhan.

• Jika pengamalnya percaya kepada Tuhan, adalah lebih mudah untuk melakukan mukjizat perubatan untuk orang yang beriman. Jika pengamal merasakan kesembuhan itu datang dari tenaga positif daripada orang yang beriman, ia mungkin berlaku. Walau bagaimanapun, seseorang yang percaya kepada kuasa yang lebih tinggi masih boleh diuji dan diuji imannya sehingga mereka sama ada percaya kepada kuasa yang lebih tinggi atau rosak dan kembali kepada Tuhan.

Doa untuk Kesembuhan: Petunjuk bagi Orang yang Ragu dan Beriman

Baru-baru ini saya melawat rakan di hospital. Semasa ceramah, dia menyebut keperluan untuk berdoa dalam permintaan doa kami. Jururawat memerlukan doa untuk kesihatannya, pemandu memerlukan doa untuk perjalanannya, ibu bapa bayi baru memerlukan doa untuk kesembuhan, dan sebagainya. Doa Memohon Kesembuhan Dzikir Minta Kesembuhan, Saya berdoa untuk mereka semua. Semangat doa dan kuasa untuk menyembuhkan adalah jelas dalam diri kita. Kita semua dikuatkan oleh Roh Kudus untuk berdoa. Jadi mengapa kita tidak mendengar lebih banyak tentang kuasa doa dan penyembuhan?

Minggu lepas ini saya berada di pengebumian seorang sahabat tersayang. Semasa saya berlutut untuk berdoa untuk keluarga dan komuniti kawan saya, saya menyedari, bahawa sebelum ini, saya tidak berseru kepada Tuhan untuk menyembuhkannya, untuk membangkitkan dia daripada kematian.

Apa Yang Penyembuh Boleh Lakukan Untuk Anda?

• Doa untuk Kesembuhan Saya berdoa untuk kesembuhan kanser, penyakit jantung, dan sebarang penyakit lain. Penyembuhan sering datang dengan penawar; Doa Memohon Kesembuhan Dzikir Minta Kesembuhan, kadang-kadang anda perlu meminta mereka. Saya juga berdoa untuk kesembuhan keluarga. Saya berdoa agar melalui ini, kita dapat mengalami satu sama lain. Masa kita di dunia ini singkat, dan kita memerlukan satu sama lain. Amin

• Sebagai hadiah pada hari lahir suami saya yang ke-50, saya ingin menyusun antologi puisi tentang kemaafan. Saya sangat seronok melakukannya sehingga saya harap anda juga suka membacanya.

• Jika anda ingin mengetahui tentang topik lain yang menarik minat saya, dan anda belum membaca buku ini atau mana-mana buku saya yang lain, anda kehilangan beberapa puisi yang berkesan dan membuka minda! Anda boleh membeli salinan anda di sini.

Doa adalah penyembuhan. Alkitab memberitahu kita demikian dalam Yeremia 29:13.

Apabila seseorang sakit atau sakit, doa boleh membantu orang itu berasa lebih baik atau ia boleh meningkatkan proses penyembuhan. Doa juga membantu orang yang sakit atau terluka untuk bertahan, menerima, dan percaya dalam penyembuhan mereka. Doa membawa kesembuhan:

Salah satu buku terbaik yang pernah saya baca tentang doa dan penyembuhan ialah Jesus and the Supper. Buku ini telah memberi saya pandangan baru tentang doa, Doa Memohon Kesembuhan Dzikir Minta Kesembuhan, penyembuhan, dan Firman Tuhan. Pada pendapat saya, ini adalah antara buku terbaik yang pernah saya baca tentang penyembuhan dalam sejarah agama Kristian. Saya sangat mengesyorkan buku ini kepada sesiapa yang mencari perspektif baru tentang solat dan penyembuhan badan.

Mengapa orang berdoa untuk menyembuhkan ibu bapa mereka?

Pada masa itu ketika Yesus berada di padang gurun, Dia bertanya kepada murid-murid-Nya, “Kata orang ramai, siapakah Aku ini?” “Nabi,” jawab mereka. “Ada yang mengatakan Yohanes Pembaptis; yang lain mengatakan Elia; dan yang lain lagi, salah seorang nabi zaman dahulu.” Kemudian dia bertanya kepada mereka, “Tetapi menurut kamu siapakah Aku ini?”

Petrus menjawab, “Engkau adalah Mesias, Anak Allah yang hidup.” Kemudian dia dengan tegas melarang mereka supaya tidak memberitahu sesiapa pun tentang dia. Apa yang saya akan tulis mungkin membuatkan anda lebih keliru berbanding sebelum ini. Ramai orang bertanya soalan “Mengapa orang berdoa untuk menyembuhkan ibu bapa mereka?” Saya akan menjawabnya di sini dan berharap anda datang dengan pemahaman baru.

Bagi kebanyakan orang, jawapan kepada soalan itu adalah “Mereka tidak mengenali Penyembuh Yang Maha Esa. Adakah mungkin untuk menyembuhkan ibu bapa anda? Doa Memohon Kesembuhan Dzikir Minta Kesembuhan, Kawan yang dihormati, Adakah mungkin untuk menyembuhkan ibu bapa anda? Terdapat banyak bukti yang membuktikannya. Bab ini adalah bahagian pertama dari doa berbilang bahagian untuk kesembuhan ibu bapa anda.

Dalam bab ini, kami akan menggariskan prosesnya. Perkara pertama dan terbesar yang perlu kita lakukan, untuk mempunyai kemungkinan penyembuhan adalah berusaha untuk melakukan apa yang Yesus akan lakukan, dengan mengikuti teladannya, sedekat mungkin. Kehidupan penyembuhan, sebagai tindak balas kepada panggilan penyembuhan ini, termasuk:

Bagaimanakah seseorang itu berdoa untuk kesembuhan untuk ibu bapa mereka?

Bagi kebanyakan daripada kita, kita masih dalam fasa kanak-kanak dan remaja untuk mengetahui bahawa ibu bapa kita sakit, bahawa mereka memerlukan bantuan, dan bahawa kita akan menjadi orang yang perlu melakukannya. Kami masih dalam peringkat pengumpulan maklumat untuk belajar tentang perkara yang sedang berlaku. Malangnya, majoriti orang dewasa kini berada di usia lanjut.

Fikiran mereka diselubungi oleh pelbagai isu fizikal, emosi dan rohani. Bagi kebanyakan orang, kesakitan terbesar dalam hidup mereka adalah kesakitan fizikal yang datang dari bertahun-tahun tidak digunakan, kurang bersenam, diet yang tidak baik, keletihan kronik, dan kesakitan yang berterusan.

Suatu ketika di sekolah rendah saya berada di permainan bola keranjang dengan beberapa orang lelaki yang saya kenali. Seorang daripada mereka agak pintar, dan yang lain tidak. Dia seorang lelaki yang tinggi, lebar, berotot, seorang atlet, dan tampan. Mereka sedang bermain permainan, Doa Memohon Kesembuhan Dzikir Minta Kesembuhan, dan saya duduk cukup dekat dengan mereka untuk menonton mereka. Saya mula tertanya-tanya mengapa budak tinggi itu tidak tahu nama-nama budak dalam pasukannya. Saya tahu, saya tidak sepatutnya bertanya, tetapi saya bertanya.

Cara Berdoa untuk Kesihatan: Doa Terbaik Untuk Diucapkan Untuk Kesembuhan

• Aku akan bersyukur kepada-Mu, Tuhan, dengan segenap hatiku; Aku akan menceritakan segala perbuatanmu yang ajaib. Kerana Engkau telah menyelamatkan aku dari segala ketakutanku. Mereka yang mengharapkan perlindungan kepada-Mu berseri-seri dengan kegembiraan; tiada bayang-bayang keaiban pernah menimpa mereka.” Mazmur 104:1–2

• Tuhan, tolong dekati saya dan pulihkan kesihatan badan saya. Bantu saya untuk mempercayai anda, untuk mempunyai kepercayaan bahawa anda akan memulihkan kesihatan dan penyembuhan kepada saya. Bantulah saya untuk berpuas hati dengan apa jua keadaan kesihatan yang saya miliki, kerana mengetahui Engkau bersama saya. Terima kasih atas kasih sayangMu yang melimpah ruah. Amin.

• Berdoa kepada Yesus. Inilah yang diperintahkan kepada kita. Walaupun Dia tidak bersedia datang untuk menyelamatkan orang sakit, sentiasa ada orang yang boleh membantu, yang boleh mencapai apa yang Yesus katakan.

• Doa Terbaik Untuk Diucapkan Untuk Kesembuhan. Jika anda ingin masalah kesihatan anda sembuh, inilah doa terbaik untuk dipanjatkan. Kebenaran Disebalik Bagaimana Menjadi Sangat Berjaya Tidak dinafikan bahawa ramai di antara kita menghadapi cabaran kesihatan kerana tabiat buruk yang telah kita kembangkan dari semasa ke semasa. Ramai di antara kita yang lupa akan kepentingan menjaga badan dengan baik. Sebenarnya, kesihatan adalah kekayaan dan kesihatan yang baik adalah kekayaan.

Sekarang saya telah membaca banyak panduan solat.

Saya sangat tidak sabar-sabar untuk melihat panduan doa terbaik untuk penyembuhan daripada saluran kementerian popular “My Sister’s Place.” Isteri pengasas kementerian, rakan saya, Madelyn, menyusun panduan yang sangat bermaklumat.

Doa terbaik untuk mendoakan kesihatan

Terdapat doa yang akan menyembuhkan setiap keadaan kesihatan yang mungkin anda alami. Tiada doa yang tidak akan menyembuhkan anda jika anda berdoa dengan niat yang betul. Kekuatan doa ini terletak pada niat yang anda masukkan ke dalamnya. Jadi apakah niat yang betul dalam solat untuk kesihatan?

Perlu diingat bahawa doa tidak sembuh secara automatik. Doa adalah fungsi rohani. Ia memerlukan kepercayaan kita kepada Yang Lebih Tinggi yang berada di luar alam fana kita. Satu-satunya cara kita boleh menerima penyembuhan adalah dengan mendapat persetujuan Tuhan, Doa Memohon Kesembuhan Dzikir Minta Kesembuhan, dan izin-Nya, untuk kita menerimanya. Dan itu bermakna mempunyai kepercayaan bahawa apa yang kita doakan telah diberikan kepada kita dalam bentuk kuasa rohani. Tiada jalan lain untuk kita sembuh.

Bagaimana saya boleh berdoa untuk kesihatan saya?

Bukan mudah untuk sihat, tetapi bagi kita yang meletakkan diri kita yang terakhir dalam keutamaan hidup dan berusaha untuk berada dalam keadaan yang baik, kita berdoa untuk diri kita setiap hari. Mungkin ia adalah doa untuk mempunyai lebih banyak tenaga, mempunyai lebih banyak tenaga, atau menurunkan berat badan. Berikut adalah doa terbaik untuk kesihatan yang baik.

• Kesihatan datang daripada Tuan kita, Pencipta kita, dan Rakan kita, Yesus Kristus. Kitab Suci: “Sebab dahulu kamu adalah kegelapan, tetapi sekarang kamu adalah terang di dalam Tuhan. Hiduplah seperti anak-anak terang” (Efesus 5:8).
• Iman dan “iman kecil” adalah ramuan untuk kesihatan yang sempurna. Kitab Suci: “Karena itu percayalah kepada Tuhan Yesus dan kamu akan diselamatkan, kamu dan seisi rumahmu” (Kisah Para Rasul 4:12).

• Bagaimana pula apabila orang lain sakit? Satu perkara yang paling kita inginkan daripada Tuhan ialah kesihatan kita. Tetapi Dia juga akan menjaga keluarga jika ibu bapa juga tidak sihat. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut tentang cara berdoa untuk kesihatan.

Doa untuk Kesihatan

Sebagai hamba Tuhan, saya memohon kepada-Nya untuk menghilangkan semua penyakit dari tubuh saya dan menjaga saya sihat. Semoga badan saya diperbaharui sepenuhnya dalam kesihatan. Saya juga berdoa untuk mereka yang sakit. Semoga Allah menyembuhkan mereka sepenuhnya. Semoga kelemahan daging disingkirkan dari tubuh kita, supaya kita dapat hidup dalam kesihatan roh.

Semoga badan kita dibersihkan dengan air basuhan melalui firman dan minyak urapan supaya kita dapat dibersihkan untuk rawatan penyakit kita. Saya berterima kasih kepada anda kerana anda tidak memberikan saya semangat ketakutan, tetapi kuasa dan kasih sayang dan kesabaran.

Apa yang saya doakan apabila orang yang saya sayangi sakit?

Untuk kesihatan yang lebih baik. Pernahkah anda terfikir apakah doa terbaik untuk disembuhkan? Walaupun kesihatan kita adalah anugerah Tuhan, kita kadang-kadang lalai untuk mempercayai dan bersyukur atas kesihatan kita dan gagal berdoa setiap hari untuk kesihatan dan kesembuhan.

Adakah anda pernah sakit? Adakah anda pernah hampir dengan kematian? Adakah anda disahkan menghidap penyakit atau masalah kesihatan yang mengancam nyawa? Adakah anda pernah berdoa untuk kesembuhan? Jika ya, apakah perkara khusus yang anda doakan? Pernahkah anda berdoa, dan kemudian mendapat rawatan perubatan? Adakah anda pernah menepati janji Tuhan kepada Bapa anda?

Apa yang saya doakan apabila orang yang disayangi sakit?

Walaupun anda bukan seorang Kristian, dan walaupun anda tidak mempunyai hubungan peribadi dengan Tuhan, anda masih boleh berdoa untuk seseorang yang benar. Doa boleh membantu orang yang sakit atau cedera sembuh, dan itulah perkara pertama. Jika anda boleh berdoa, adalah satu perkara yang baik jika anda melakukannya.

Sebagai contoh, jika anda melihat kanak-kanak yang cedera atau sakit, anda boleh berdoa untuk kesihatan mereka. Anda boleh berdoa untuk perlindungan dan keselamatan mereka. Anda boleh meminta Tuhan untuk membantu doktor mendiagnosis penyakit dengan betul, dan merawatnya dengan sewajarnya.

Anda boleh berdoa agar roh mereka disembuhkan. Anda boleh berdoa agar keluarga mereka dihiburkan dan bersandar kepada Tuhan. Perkara kedua ialah anda tidak boleh solat jika anda tidak sihat. Badan anda memerlukan masa untuk sembuh. Tuhan mahu anda sihat – menjalani kehidupan yang penuh dan produktif, dengan cara yang diredhai-Nya.

Apa yang saya doakan apabila orang asing sakit?

Soalan ini dikemukakan oleh Christian Piers Morgan dalam rancangannya Piers Morgan Live. Serta-merta, Morgan mula menjawab soalan itu sendiri. Pertama, dia memberitahu penonton bahawa mereka boleh berdoa untuk kesembuhan.

Tetapi dia terus berkata, “Saya tidak akan berkata, ‘Tuhan memberkati kamu, kekal sihat,’ kerana Tuhan boleh melakukannya pada bila-bila masa. Dan saya boleh berkata, ‘Yesus, saya akan berjalan melintasi bilik dan dapatkan segelas air untuk menjadikan anda lebih baik. Awak tahu saya akan melakukannya. Saya mahu awak panjang umur dan makmur.'” Dengan kata lain, Tuhan adalah penyembuh, bukan penyembuh, jadi begitulah’ t Tugasnya untuk menyembuhkan. Ini membawa kita kepada persoalan…

Morgan bertanya kepada hadirin, “Apakah doa terbaik untuk mendoakan seseorang yang sakit?” Ia adalah doa ramai di seluruh Alkitab. Jadi apabila kita berdoa firman Tuhan, ia memberi kita peluang terbaik untuk sembuh.

Secara amnya, kesihatan seseorang tidak bermakna dia sihat sepenuhnya. Ia lebih rumit daripada itu. Kesihatan kita bukan sahaja bergantung kepada kesihatan fizikal itu sendiri tetapi juga kepada kesihatan mental dan emosi kita. Ya, kesihatan fizikal kita memainkan peranan utama dalam kesihatan fizikal kita. Tetapi ia tidak mencukupi jika kesihatan mental seseorang itu juga tidak bertambah baik, dan seterusnya menjejaskan kesihatan fizikal mereka. Tidak cukup jika kesihatan psikologi seseorang itu juga tidak dijaga dengan baik. Tidak cukup jika keadaan emosi seseorang itu tidak kondusif untuk kesihatan fizikal.

Secara keseluruhannya, semua ini saling berkaitan kerana pergantungan antara satu sama lain. Jadi, seseorang tidak boleh menambah baik hanya satu daripada elemen ini tanpa menjejaskan dua yang lain.

Doa Yang Ampuh Untuk Kesembuhan Dan Kesabaran

Tuhan, kuserahkan tangan kananku kepada-Mu. Dengan iman, saya berjalan ke hadapan dan meletakkan tangan di tapak tangan-Mu. Dengan tangan kanan, saya mengangkatnya dan saya meletakkannya di tempat di belakang saya. Tuhan, ia ada di sana. Semasa saya menyentuh tempat di belakang saya, saya bersyukur kepada-Mu.

• “Amin” Tuhan
• Saya berterima kasih kepada-Mu, Bapa, Anak, dan Roh Kudus kerana hadir di tempat suci ini.
• Saya berterima kasih kepada-Mu kerana saya dapat datang ke tempat ini dan berjumpa dengan-Mu.
• Saya berterima kasih kepada-Mu kerana Anda boleh mendengar dan menyembuhkan orang sakit.
• Saya berterima kasih kepada-Mu atas kepercayaan yang ada dalam hati saya.

Saya bersyukur kepada-Mu kerana dalam nama Yesus saya berseru kepada-Mu. Dalam Nama Yesus, Amin. Carilah Tuhan dengan sepenuh hati. Dalam iman saya, saya meletakkan tangan saya ke dalam tangan-Mu dan saya mengangkatnya di atas hati saya. Tuhan, ia ada di sini. Semasa saya meletakkan tangan saya di atas hati saya, saya berdiri dalam iman dan saya menyembah-Mu.

Keinginan untuk disembuhkan

• Saya mempunyai hak untuk disembuhkan
• Saya rasa cinta awak
• Saya percaya awak sayang saya
• Kerana iman saya
• Saya mempunyai belas kasihan untuk diri saya sendiri
• Saya mahu badan saya dipulihkan
• Bantu saya untuk mencintai diri saya sendiri
• Saya mahu menjadi kuat
• Saya mahu menjadi sihat
• Saya mahu menjadi sihat
• Saya mahu menjalani diet yang terbaik
• Saya mahu menjadi versi terbaik saya
• Saya mahu terus percaya
• Saya mahu bertahan. Apabila tiba masanya untuk berputus asa, saya ingin berputus asa Supaya saya dapat berpegang pada Blessed be, Peace, Joy and Love Doa untuk kesabaran

Dari anak perempuan Vladimir yang Agung, seorang putera suci
Melalui awan dan api dan angin saya berdoa.
Hati dan jiwa saya, bersatu sepenuhnya dengan anda, tanya
dari syurga untuk kesabaran dan kesembuhan.
Berilah kekuatan kepada mereka yang ditimpa musibah dan tuntutan Tuhan
percaya pada kemenangan terakhir anda.
Dari Allah, yang paling kuat dari nenek moyangku, dalam namaku,
Saya merayu dia untuk meringankan penderitaan dan menguatkan
lemah. Tolonglah aku untuk menantikan rahmat-Mu, dan karuniakanlah kepadaku
semua orang yang saya doakan kesabaran.
Saya menunaikan doa ini dengan mengangkat tangan,
atau meletakkannya di atas dada orang-orang yang beriman.

Sabar dalam menghadapi penderitaan Tuhan, ajar aku untuk hidup dengan kesabaran.

Ajar saya untuk berjalan dengan belas kasihan dan pemahaman dalam menghadapi penderitaan. Ajari aku untuk mengakui kesalahan orang lain, dan bersikap lemah lembut terhadap orang yang menyakitiku. Ajar saya untuk melihat penderitaan orang lain sebagai sesuatu yang harus dibelai, dan bukan sesuatu untuk dinilai sebagai kekejian.
• Tuhan, jadikan saya lemah lembut dalam sikap saya terhadap mereka yang menderita.
• Bantu saya ingat bahawa penderitaan mereka adalah kerana dosa seseorang.
• Bantu saya menunjukkan pengampunan kepada mereka yang telah menganiaya saya dalam beberapa cara.
• Ajar saya sabar dalam menghadapi orang lain yang melakukan dosa.
Ajar saya mendoakan mereka yang berjuang. Bolehkah saya memperlakukan semua orang lain dengan kebaikan, rahmat, dan belas kasihan, supaya mereka juga boleh menjadi ciptaan-Mu dan menderita dalam nama-Mu?

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment